Blog

Jade

Hoi! Ik ben Jade en Voormalig Partner Van. Ik heb mijn man ontmoet tijdens de
internationale zwemwedstrijden van de Luchtmacht. Ik ben zelf tot vorig jaar militair bij de
Luchtmacht geweest. Mijn Defensieman is na een carrière bij de Luchtmacht en daarna de
Landmacht nu werkzaam bij de Marechaussee. Vandaar de ‘twist’.

Ik ben een bezig bijtje, ik zit eigenlijk nooit stil en probeer altijd alles tegelijk te doen. Ik kan
dus ook niet één specifieke hobby noemen. Ik houd van vakanties en breng graag tijd door
met ons gezin dus wij zijn vrijwel iedere schoolvakantie te vinden in de bergen (wintersport) of aan het strand (Atlantische Oceaan) van Frankrijk. In de zomer is kamperen is helemaal ons ding, lekker terug naar de basis in ieder opzicht! Ik hou wel van een uitdaging, wat heeft geresulteerd in het combineren van werk, ons (militaire)gezin en studie, het mezelf aanleren van het zelf maken van meubels, naaien, haken, breien, maar ook echte ‘blauwe taken’ zoals het ontstoppen van gootstenen, ophangen van planken, aansluiten van lampen – de lijst is lang.

Daarnaast heb ik me ingeschreven voor een 1/8 triatlon terwijl ik enkel zwemervaring heb. Ik vind mijn uitlaatklep in zingen en gitaar spelen wat ik nog wekelijks doe met de jongens van 298 Squadron. Ik probeer mijn werk te combineren met de carrière van mijn partner en tegelijkertijd de beste moeder van de wereld te zijn naast het runnen van het gezin en huishouden – wat al een uitdaging op zich is. Misschien herken jij jezelf of vind je tips in mijn blogs?

MoniqueJade
lees meer

Esther

Hi! Ik ben Esther en sinds 7.5 jaar samen met een Luchtmachter. We zijn dit jaar alweer 5 jaar getrouwd en zijn in onze tijd samen al 3 keer verhuisd voor Defensie. We hebben in Leeuwarden (2 jaar) en Amerika (3 jaar) gewoond, en wonen momenteel in het Zuiden des lands. Zo kom je nog eens ergens. Na 8 jaar als communicatieadviseur te hebben gewerkt (waaronder 4 jaar bij de Luchtmacht) focus ik mij momenteel op de komst van ons eerste kleintje. Ik ben een beetje zoekend hoe ik mijn leven op een goede manier vorm kan geven naast het onzekere (en veeleisende) beroep van mijn man. Daar ben ik vast niet de enige in. Het lijkt me goed dat we als Partners Van in gesprek komen met elkaar. Ik denk dat we veel van elkaar kunnen leren. Ik zie jullie reacties dan ook graag tegemoet!
MoniqueEsther
lees meer

Jolanda

Hallo! Naast ‘Partner Van’ ben ik van origine schippersdochter die op haar 18e verkering kreeg op de middelbare school met André. En sindsdien nog steeds met hem samen is 😉 Na de middelbare school is André naar de KMA gegaan en ik naar een toerisme opleiding. Na deze opleiding ben ik als stewardess gaan vliegen bij Air Holland en ben ik uiteindelijk bij Martinair Passenger Handling terecht gekomen waar ik 16 jaar met heel veel plezier en liefde heb gewerkt.

In die periode hebben we 2 kinderen gekregen: een zoon Koen en een dochter Anouk. In 2006 zijn we verhuisd naar McLean, Virginia voor de nieuwe functie van mijn man in het F-35 JPO. Een lastige beslissing toch wel: 2 kleine kinderen en m’n vaste baan opgeven. Ik heb het geluk gehad dat ik tijdens de plaatsing van 2006 tot 2009 een tijdelijke functie heb mogen vervullen als Front Office Manager op de Nederlandse Ambassade binnen de defensie afdeling (voor alle attachees).

Na onze terugkomst in 2009 ben ik na een enkele omzwerving terecht gekomen bij KLM. Daar heb ik 3 jaar gewerkt totdat de Generaal b.d. Paul Mulder mij benaderde voor een mooie (de mooiste) functie binnen het Programmabureau Co-locatie CivMil. De grote verhuizing van de luchtverkeersleiding AOCS NM naar de Luchtverkeersleiding LVNL op Schiphol-Oost. Ik heb daar de algehele ondersteuning van het programmabureau en alle projectleiders gedaan. Een soort sleutelfunctie tussen Defensie (ik heb een enorm netwerk binnen de KLu aangezien ik sinds mijn 19e al in de “wereld” zit via mijn man) en de LVNL. En net voor de realisatiedatum van het programma: ben ik weer vertrokken naar de VS. And here we are…..
MoniqueJolanda
lees meer

Manouk

Hi! Mijn naam is Manouk, ik ben 35 jaar oud en bijna 20 jaar de ‘Partner Van’ mijn defensie Vlieger. Met onze drie kinderen van acht, zes en drie jaar wonen we tijdelijk in Alabama en genieten we van de zogenoemde Southern Ease.

Van een werkweek als Schuldhulpverlener met kinderdagverblijven als rode draad, naar fulltime huismoeder met artistieke hobby’s. Een enorme omschakeling, maar met tropische temperaturen, een zwembad in de tuin en het verlies van tijdsdruk en verplichtingen, genieten we volop.

Sinds 2015 blog ik ook op mijn eigen pagina over het leven als militair gezin met jonge kinderen. Over uitzendingen, veranderingen en emoties die onlosmakelijk verbonden zijn met een leven in het teken van Defensie. Met mijn blogs én vlogs (Bamavlog op YouTube) hoop ik te kunnen vermaken, delen en verbinden. Militair zijn doe je niet alleen, dat zijn we samen. Daarom werk  ik ook graag aan dit initiatief voor De Partners Van.
MoniqueManouk
lees meer

Karlijn

Howdy! Mijn naam is Karlijn. Na een pacifistische opvoeding toch al 17 jaar trotse ‘partner van’. Met onze drie zoons (2009, 2011 en 2014) wonen wij sinds 2017 in Veenendaal. Daarvoor hebben we 6 jaar genoten van ons Texaanse avontuur voor de Luchtmacht.

Ik ben nogal een bezige bij. Voor we naar Texas gingen was ik verpleegkundige en had ik een klein bedrijfje aan huis als holistisch masseur. In Texas schreef ik blogs en recepten voor onder andere de website van het Nederlandse squadron, zette ik een facebookpagina op voor de “Dutchies”, hielp ik als lid van de activiteitencommissie met het organiseren van velfeestjes en verzorgde ik daarvoor de catering.

Ik had er alle tijd om mijn kook- en (vooral) bakhobby volledig uit de hand te laten lopen, al
snel wisten zowel de Nederlanders als Texanen mij te vinden. Op dit moment werk ik vier uurtjes per week als ZZP’er in een dagbestedingsbakkerij en bak ik veel voor familie en vrienden.

Ook ben ik actief in de ouderraad van onze basisschool en heb ik mijn handen vol aan de zorg voor onze drie jongens. De middelste heeft ASS, dus saai is het bij ons thuis nooit!

Een van de dingen die ik het meest mis uit Amerika, is de betrokkenheid bij het squadron. Wellicht voel ik daar weer iets van terug via dit platform. Vind je het leuk om meer over mijn beleving van het texaanse avontuur te lezen, kijk dan gerust op mijn blog.

Wil je zien wat ik zoal maak in de keuken? Dan ben je welkom op mijn facebookpagina.

Groetjes en wie weet tot ziens!

MoniqueKarlijn
lees meer

Liesbeth

Hallo Partners Van. Ik ben Liesbeth, 38 jaar, al ruim 15 jaar ‘Partner Van’ een Luchtmachter. In 2009 ben ik afgestudeerd aan de Universiteit, maar sinds zes jaar huisvrouw en mama voor mijn kindjes van bijna zes en bijna twee.

Het was wel even een hele tijd enorm wennen voor me om mama te zijn, niet meer te werken, financieel afhankelijk te zijn van mijn man en mijn intellect niet meer te gebruiken. Ik geloofde echter heel erg in mijn beslissing en uiteindelijk heeft het me juist enorm veel persoonlijke verdieping gebracht.

Ik ben mezelf daarnaast gaan ontwikkelen in fotografie, en ik hou veel van paardrijden, lezen en filosofie. Momenteel wonen we met ons gezin in Phoenix, Arizona voor tenminste drie jaar. Ik deel mijn kennis en ervaring natuurlijk graag met jullie.

Liefs, Liesbeth

MoniqueLiesbeth
lees meer

Elke

Hoi, hoi, ik ben Elke en ook Partner Van. Samen met mijn man en kids (twee jongens van 8 en 5) woon ik in Breda.

Ik ben werkzaam in het onderwijs, waar ik Engels en gym geef op een basisschool en ben ik bezig met het opzetten van een nieuwe middelbare school.

In mijn vrije tijd sport ik, ga ik graag met vriendinnen koffie of wijn drinken en probeer ik tijd te maken om een boek te lezen. (met nadruk op probeer).

Ook ik was op zoek naar een manier om de partners van luchtmachters in contact te brengen met elkaar. Na een brainstorm met Monique over een partnerplatform kwam er al een kleiner initiatief tot stand. Namelijk een besloten facebookgroep voor de partners van het 300sqn.

Ik ben heel blij met dit Partner Platform en ontzettend trots op Monique. Ik lever dan ook graag mijn bijdrage aan de content van dit platform.

MoniqueElke
lees meer

Lies

Partner van. Dat is 1 van mijn intro’s. Allereerst ben ik natuurlijk Lies. Of heel formeel zelfs Liesbet, maar hier in Amerika, waar we momenteel verblijven, is dat net zomin te doen als Lies en hier heet ik dus Liz. Enfin, we houden het maar op Lies… Samen met mijn KLu-man en onze kinderen (zoon van 7 en dochter van 6) woon ik in Virginia, USA. Ons thuisland is Nederland, ons thuis voorlopig Vienna, VA. Op steenworp afstand van Washington DC en toch middenin de natuur, in één van Amerika’s mooiste stadjes. Maar, ondanks alle schoonheid was het toch best een ‘harde landing’. Een ‘sportieve landing’, zou mijn KLu-man zeggen. Want hoe mooi het hier ook was, het was erg zoeken en veel letterlijk én figuurlijk (ver)dwalen. De kinderen moesten een nieuwe taal leren, hun familie, vrienden en buitenspelen missen. Wij idem dito natuurlijk, en daarnaast moest ik mezelf hervinden nu ik ineens was verworden tot partner van, en zelf niet meer aan het werk was. En juist ook in die bumpy beginperiode heb ik ongelofelijk verlangd naar hulp, naar tips en advies. Naar niet zelf alles moeten onderzoeken, maar kunnen leunen op kennis van anderen.

Nu zijn we hier zo’n anderhalf jaar en hebben we allemaal onze draai gevonden. En nu kwam daar zomaar het moment dat ik zelf mijn verlangen naar kennisdelen kan omzetten in actie: ik kan blogs delen via deze site! Ontzettend mooi initiatief waar ik graag aan meewerk, en waar ik helemaal achtersta. Laten we het wat makkelijker maken voor elkaar!

Thuis was ik leerkracht, docent in het hbo, faculteit Onderwijs en Opvoeding. Ik was projectmanager, trainer van professionaliseringstrajecten voor docenten en ontwikkelaar van trainingen. Ik startte mijn eigen bedrijf van waaruit ik onderwijsorganisaties zou gaan ondersteunen. Tegelijkertijd begon ik als toezichthouder in het basisonderwijs. Allemaal ongelofelijk leuk! En ook heel erg druk! Naast mijn gezin, mijn familie, alle andere zaken die we allemaal kennen van een ‘draaiend huishouden’, vriendschappen. Mijn agenda was eigenlijk te vol, en dus onze emigratie naar Amerika een welkome pauze. Eindelijk niet meer dat constante schuldgevoel over enerzijds willen ‘moederen’ en anderzijds willen werken. In de eerste anderhalf jaar hier heb ik ook echt niet kunnen denken aan werken, het ‘hier wonen’ was al werk genoeg.

Nu het stof is neergedwarreld en we eindelijk zonder navigatie kunnen rondrijden is het grote genieten begonnen. Nu kijk ik ook weer naar buiten dit mooie huis en heb ik zin in nieuwe projecten. In lezen, want wat houd ik van lezen! In leren, want leren is voor mij als ademhalen. Op dit moment ben ik bezig met een cursus ‘social media marketing’, erg leuk! Ik heb zin in fotograferen en foto’s bewerken, ik ben een beginner maar geniet er ontzettend van. In het plannen van leuke trips, wat is er nog veel te zien hier! In sporten, ik ben het liefst elke dag in de fitness. In heerlijke (en veel) koffie (of wijn ;-)) drinken met nieuw opgedane vriendschappen alhier. En, in schrijven!! Via mijn blog lieswonders.wordpress.com kun je me al volgen, maar nu dus ook via dit partner platform! Ik kijk ernaar uit om te mogen meewerken aan departnersvan.nl en op die manier ook direct allemaal nieuwe partners te ontmoeten.

Goede groet, Lies J

MoniqueLies
lees meer

Jij hier?

Hi hallo! Super leuk dat je het platform voor ‘De Partners Van’ bezoekt en ons wilt leren kennen. Wellicht heb je leuke aanvullingen, een geweldige job of hobby waar je over wilt schrijven, maar misschien ook gewoon over je dagelijks leven als Partner Van? Een blog, een video, een recept, tips, you name it! Geef je op als blogger, dan staat ook jouw foto binnenkort hier.

Hoe dan ook, schroom dat zeker niet en mail ons via redactie@departnersvan.nl.

Met elkaar & voor elkaar.

Lieve groet, Redactie, De Partners Van
Platform Luchtmacht Achterban

MoniqueJij hier?
lees meer

Joke

Lieve Partners Van. Graag stel ik mij even voor….

Ik ben Joke (37 jaar) en ben de partner van mijn lieve man Joël. Ons gezin bestaat uit 3 mooie kinderen: Benjamin (12 jaar), Jonah (9 jaar) en onze jongste dochter Anje-linn (6 jaar). Op dit moment wonen wij in Montgomery, Alabama waar Joël voor 2 jaar studeert en wij met het hele gezin dit avontuur mogen meebeleven.

Vanaf mijn 14e jaar ben ik al werkzaam in het kappersvak. De eerste jaren waren volop in de salon, daarna op het MBO als instructrice haarverzorging/visagie. Na 16 jaar trouwe dienst heb ik mijn baan opgezegd om samen met ons gezin het buitenland avontuur aan te gaan uit naam van Defensie.

Bij terugkomst deze zomer gaat een grote wens in vervulling, mijn eigen kapsalon.

Op dit moment mag ik heerlijk fulltime moederen en ik kan zeggen dat ik daar ontzettend van geniet. Dit ga ik zeker proberen vast te houden als we weer terug zijn in ons mooie Nederland.

Als ‘Partner Van’ weet ik als geen ander hoe hectisch het leven kan zijn en daardoor is de kans groot dat jij jezelf wel eens vergeet. Dan is het goed en leuk om een momentje voor jezelf te pakken op dit platform, of om te lezen hoe andere ‘Partners Van’het allemaal aanpakken.

Ik neem je graag in de wereld van de uiterlijke verzorging en maak dus zo nu en dan een leuke blog/vlog voor “De Partners Van.”
Heb je vragen of een interessant onderwerp waar je wat meer over wilt weten of terug lezen, laat het mij dan weten.
We gaan er wat leuks van maken!

Leafs Joke

MoniqueJoke
lees meer