Lies

Partner van. Dat is 1 van mijn intro’s. Allereerst ben ik natuurlijk Lies. Of heel formeel zelfs Liesbet, maar hier in Amerika, waar we momenteel verblijven, is dat net zomin te doen als Lies en hier heet ik dus Liz. Enfin, we houden het maar op Lies… Samen met mijn KLu-man en onze kinderen (zoon van 7 en dochter van 6) woon ik in Virginia, USA. Ons thuisland is Nederland, ons thuis voorlopig Vienna, VA. Op steenworp afstand van Washington DC en toch middenin de natuur, in één van Amerika’s mooiste stadjes. Maar, ondanks alle schoonheid was het toch best een ‘harde landing’. Een ‘sportieve landing’, zou mijn KLu-man zeggen. Want hoe mooi het hier ook was, het was erg zoeken en veel letterlijk én figuurlijk (ver)dwalen. De kinderen moesten een nieuwe taal leren, hun familie, vrienden en buitenspelen missen. Wij idem dito natuurlijk, en daarnaast moest ik mezelf hervinden nu ik ineens was verworden tot partner van, en zelf niet meer aan het werk was. En juist ook in die bumpy beginperiode heb ik ongelofelijk verlangd naar hulp, naar tips en advies. Naar niet zelf alles moeten onderzoeken, maar kunnen leunen op kennis van anderen.

Nu zijn we hier zo’n anderhalf jaar en hebben we allemaal onze draai gevonden. En nu kwam daar zomaar het moment dat ik zelf mijn verlangen naar kennisdelen kan omzetten in actie: ik kan blogs delen via deze site! Ontzettend mooi initiatief waar ik graag aan meewerk, en waar ik helemaal achtersta. Laten we het wat makkelijker maken voor elkaar!

Thuis was ik leerkracht, docent in het hbo, faculteit Onderwijs en Opvoeding. Ik was projectmanager, trainer van professionaliseringstrajecten voor docenten en ontwikkelaar van trainingen. Ik startte mijn eigen bedrijf van waaruit ik onderwijsorganisaties zou gaan ondersteunen. Tegelijkertijd begon ik als toezichthouder in het basisonderwijs. Allemaal ongelofelijk leuk! En ook heel erg druk! Naast mijn gezin, mijn familie, alle andere zaken die we allemaal kennen van een ‘draaiend huishouden’, vriendschappen. Mijn agenda was eigenlijk te vol, en dus onze emigratie naar Amerika een welkome pauze. Eindelijk niet meer dat constante schuldgevoel over enerzijds willen ‘moederen’ en anderzijds willen werken. In de eerste anderhalf jaar hier heb ik ook echt niet kunnen denken aan werken, het ‘hier wonen’ was al werk genoeg.

Nu het stof is neergedwarreld en we eindelijk zonder navigatie kunnen rondrijden is het grote genieten begonnen. Nu kijk ik ook weer naar buiten dit mooie huis en heb ik zin in nieuwe projecten. In lezen, want wat houd ik van lezen! In leren, want leren is voor mij als ademhalen. Op dit moment ben ik bezig met een cursus ‘social media marketing’, erg leuk! Ik heb zin in fotograferen en foto’s bewerken, ik ben een beginner maar geniet er ontzettend van. In het plannen van leuke trips, wat is er nog veel te zien hier! In sporten, ik ben het liefst elke dag in de fitness. In heerlijke (en veel) koffie (of wijn ;-)) drinken met nieuw opgedane vriendschappen alhier. En, in schrijven!! Via mijn blog lieswonders.wordpress.com kun je me al volgen, maar nu dus ook via dit partner platform! Ik kijk ernaar uit om te mogen meewerken aan departnersvan.nl en op die manier ook direct allemaal nieuwe partners te ontmoeten.

Goede groet, Lies J

MoniqueLies