Blog

Mijn eerste Koningsbal (Koninginnebal)

Zo’n 17 jaar geleden, rond deze tijd, liet J. me weten dat we naar het (toen nog) Koninginnebal zouden gaan op Vliegbasis Soesterberg. Ik woonde net in Nederland, had nog nooit Koninginnedag gevierd en was nog nooit naar een Kerst – of Koninginnebal geweest…


Ik had er super veel zin in, maar vond het ook wel spannend want in die tijd kende ik J’s collega’s niet, laat staan de Partners Van. Terloops vroeg ik aan J. of een nette zwarte pantalon met een groene top van tafzijde een geschikte outfit was. (Lange jurken zijn namelijk niet helemaal, lees: helemaal niet mijn ding). Hij gaf toen het perfecte antwoord (dacht ik nog); “Je bent altijd prachtig, wat je ook draagt!” en “Dat lijkt me heel geschikt!”

“Je bent altijd prachtig, wat je ook draagt!” 

Op de dag van het bal ging ik naar de kapper en zorgde er voor dat ik er piekfijn uitzag. J. zag er prachtig uit in zijn uniform (wat is dat toch met mannen in uniform) en vol goede moed vertrokken we naar de feestlocatie, we hadden er zin in!

Dat was echter van korte duur. Bij binnenkomst viel me maar een ding op ….

Alle vrouwen, maar dan ook alle vrouwen, droegen galajurken. Prachtige, lange jurken. Ik was de enige die een broek droeg. Toen ik J. daar op wees (hij had dat zelf nog niet in de gaten) zei hij dat ik niet de enige was in een broek…. Inderdaad er was nog 1 vrouw die ook een broek aan had… zij zat in een rolstoel…. Ik vond het al spannend om voor het eerst naar een bal te gaan en nu had iedereen me ook echt gezien. Ik was die enige (op een na) vrouw die een broek droeg!!!

Tot op de dag van vandaag wil ik de uitnodiging met eigen ogen zien om te checken wat de dresscode is.

J. heb ik dit niet in dank afgenomen. Tot op de dag van vandaag wil ik de uitnodiging met eigen ogen zien om te checken wat de dresscode is. En nog altijd staat er lang avondtoilet. En hoewel ik nog steeds niet van lange jurken houd, vind ik het toch elke keer weer prachtig als alle vrouwen zo mooi gekleed zijn. Het heeft echt wel iets.


Nou, wat een verhaal van Elke. Jij? Hoe ging jij dit jaar gekleed naar het Koningsbal naast je Luchtmachter? Of vind je het leuker om jullie Koningsdag feest vanuit de achtertuin met ons te delen? Hoe dan ook, deel je verhaal, je quote en je foto’s met ons via redactie@departnersvan.nl of tag ons op insta met #departnersvan, dan maken wij een mooi verslag van alle feestelijke oranje avonturen. Voor nu: een geweldige Koningsdag dit weekend. Waar ga jij het vieren?

ElkeMijn eerste Koningsbal (Koninginnebal)

1 comment

Join the conversation
  • Tessa - 24 april 2019 reply

    Hahaha dat kan ik me nog goed herinneren!! Ik was er niet bij, zaten wij toen nog in Tucson? Maar dat jij me dit vertelde weet ik nog heel goed!
    Top verhaal! En ik ben net als jij, geen lange jurken-make-up-ikdoemehaarleuk-mens, behalve voor zo’n bal, dan ga ik helemaal los!
    Btw heb ik je wel eens verteld dat ik op de KMA een jumpsuit aan had op hét grote gala feest vd KMA? S. moest daarvoor op het matje komen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *