Blog

Nieuw jaar, Trendy haar!

Hallo allemaal….. hier ben ik dan. Stoer zeggen dat ik wel even een stukje wil schrijven voor “de Partners van.” Maar poeh…. Dat is niet niks. Naast ‘Partner Van’ ben ik haarstylist en heb ik 16 jaar lesgegeven in allround hairstyling en visagie op het MBO.

In deze blog schrijf ik over wat mij inspiratie geeft en hoop daarmee ook alle ‘Partner Van’ te inspireren. Door alle drukte in ons militaire (gezins)leven is het belangrijk om jezelf eens even lekker te laten verwennen bij de kapper aan de hand van de nieuwste trends. Je ziet soms zoveel looks voorbij komen op Pinterest, Facebook, Instagram enz. Heel veel bronnen, maar wat is nu beknopt de lente/zomer look 2019 en wat past bij jou? Ik neem je in deze eerste blog mee in wat de haartrend lente/zomer 2019 is en hoe deze ontstaat.

Wat is eigenlijk een trend?
“Er is geen begin of einde aan een trend; zo werkt het niet.” Dit is de beginstelling van Camille Mortier die een scriptie over de ontwikkeling en verspreiding van trends geschreven heeft. Deze stelling spreekt mij erg aan, want je ziet heel duidelijk stijlelementen steeds weer terugkomen. Daarover straks meer…

Trendwatchers zijn mensen die nieuwe en terugkerende stijlelementen verwerken in nieuwe trends. Zij worden vaak geïnspireerd door grote steden, kunst, tentoonstellingen en evenementen en de mensen die daar rondlopen. Zo zijn wij met zijn allen dus ook de inspiratie voor nieuwe trends; je hebt meer invloed dan je denkt! Door hun werk en invloed creëren deze trendwatchers een avant-garde die de mode en haarstijl wereld op sleeptouw neemt.

Wij nemen vaak elementen mee die we mooi vinden uit het verleden en de trendwatchers vormen dit om tot een nieuwe trend in het heden. En zo is de cirkel rond en zal er niet een begin en einde zijn in trends.

Haarmode lente/zomer 2019
In 2019 verandert de trend flink in haarmode. Wat mij opvalt bij de lente/zomer haarlijn 2019 is dat de kleuren en de coupes eenvoudiger zijn. De lagen verdwijnen en de kapsels worden rustiger gestyled. Daarnaast zijn de highlights fijner en daardoor minder opzichtig en de kleuren meer egaal.

Coupes
Heel lang haar is uit! Kort is het nieuwe lang! Zo zie je meer aandacht voor korte kapsels (Tomboy/gentleman achtig) en de boblijn waarbij het haar op één lengte is geknipt. Als je toch iets langer haar wilt, knip het dan af net boven het sleutelbeen.
De pony was al in opkomst, maar is dit jaar helemaal booming. Je ziet variatie tussen de micro pony (halverwege het voorhoofd) tot een dikke volle pony op de wenkbrauw. Hoe dan ook, met een mooie pony zit je goed dit jaar.

               

Kleurtrends
Je nieuwe kapsel komt nog beter uit met een mooie nieuwe kleur. Ook deze trends gaan in 2019 over de kop. Wat je dit jaar veel zult zien zijn warme tinten, waarbij juist de afgelopen jaren het accent op de koele tinten lag. Oranje/koper is de kleur van 2019. Als je van nature koper bent dan kun je je haar nog een extra touch geven door de kleur nog wat intenser te maken. Ben je van nature niet koper dan kun je koper accenten leggen in de fijne high-lights.

Ook de blondtinten veranderen dit jaar. De koele grijstinten van de afgelopen jaren worden nu warmer: honing, toffee, caramel en strawberry blond zijn in. Wel is platina blond/ witblond nog steeds hot. Vooral bij kort haar wordt er dan gekozen voor platinablond met een roze, blauwe of grijze gloed. Dus genoeg mogelijkheden als blondine om weer hip en fris de lente en zomer in te gaan.

Wil je deze lente en zomer kiezen voor bruin tinten dan is hazelnoot, chocolade of bambi bruin trendy. Je mag daarbij de lichte accenten vergeten en je haar in één egale kleur laten verven. En heb je van nature zwart haar, dan is het hip om deze inkt zwart te kleuren. Hierbij zul je zien dat je haar wat meer glans en diepte krijgt.

Ik krijg hier weer echt lente en zomer kriebels van. Jij ook? Laat dan zeker een reactie hieronder achter. Ik wens alle ‘Partners Van’ veel inspiratie voor 2019.

Leafs Joke

O ja…. Ik heb nog iets handigs voor je! Download hier een bestandje voor je smartphone, zodat je in één oogopslag de haarkleuren lente/zomer 2019 bij de hand hebt.

JokeNieuw jaar, Trendy haar!

2 comments

Join the conversation
  • Katharina - 25 januari 2019 reply

    Lieve Joke. Wat een mooi en inspirerend stukje heb je geschreven. Thanks en ga zo door

  • Marie de Jonge - 15 december 2021 reply

    Ik vind het soms ook lastig om te bedenken wat ik met mijn haar moet doen. Gelukkig helpt mijn kapster ook bij het kiezen van de juiste lengte en model. Ik heb het gevoel dat trends vaak te maken hebben met kleuren die toch elk seizoen weer veranderen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *