Blog

Bier & bitterballen

De eerste tien jaar van J’s carrière op het 300 Squadron, waren gevuld met uitzendingen (Bosnië, Irak en Afghanistan). Sommigen van jullie zullen zich de periode tussen 2001 en 2011 nog wel herinneren.

Per jaar was hij gemiddeld zes maanden weg. Drie maanden op uitzending en de overige drie maanden was hij op oefening. Een hele onrustige periode en vooral moeilijk uit te leggen aan mensen die niet in het ‘wereldje’ zitten, hoe dat voelt. De opmerking: “Daar heb je toch zelf voor gekozen” viel in die tijd erg slecht bij mij… (eigenlijk nog steeds).

Vooral de zondag, als iedereen iets met z’n familie ging doen, voelde als een waardeloze dag. Gelukkig leerde ik vrij snel een aantal hele leuke ‘vriendinnen van…’ kennen en zij begrepen maar al te goed hoe het voelde om weer alleen te zijn en wat een stomme dag die zondag is.

En zo werd de Bier&Bitterballenclub opgericht. Als een van onze mannen op uitzending was, zagen we elkaar op zondag voor een hapje en een drankje. Uitleggen hoe je je voelde hoefde niet, want zij begrepen het zelfs zonder woorden…

Foto 1

Foto 2                           

Foto 1: Zomer 2006 onze mannen waren alle drie tegelijk op uitzending. Via skype konden we elkaar toch af en toe zien. Foto 2: Zomer 2018 Een BBQ van de club met mannen en kids.(Doen we meestal zonder 🙂 )

Tijden zijn veranderd, uitzendingen vinden gelukkig niet meer zo veelvuldig plaats…maar de Bier&Bitterballenclub bestaat nog steeds. We zien elkaar niet meer zo vaak, maar de band die blijft. En dit is een van de redenen waarom ik het belangrijk vind om met elkaar in contact te zijn. Ik gun iedereen een Bier & Bitterballenclub.


Heb jij ook een clubje? Vertel het ons!
Heb jij ook een soort gelijk ‘clubje’ als Elke, of zie je ook geregeld andere Partners Van? Dat vinden we natuurlijk heel erg leuk om te horen en te zien. Deel jullie ervaringen met andere Partners Van en blog mee op dit platform. We zijn altijd op zoek naar Partners Van die ons iets te vertellen hebben. Of het nu een blog is, een recept, een video, jouw tips over het leven als Partner Van, you name it!
Mail ons: redactie@departnersvan.nl Dan staat ook jullie blog binnenkort hier.

ElkeBier & bitterballen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *