Blog

Voor elke dag een kus

Hoera! Speciaal voor alle jonge kinderen en Partners Van de Koninklijke Luchtmacht heeft Abigail Bates het boekje ‘180 kusjes’ herschreven en geschikt gemaakt voor gebruik tijdens oefening en uitzending van onze Luchtmachters. Het is een kleurrijk prentenboek geworden met hartverwarmende verhalen en woordgrapjes. Het mooie aan dit boekje is dat het aantal dagen dat ‘lief’ van huis is zelf in te vullen is. Het voorleesboek bevat 9 verhaaltjes en elk verhaaltje biedt tal van aanknopingspunten om een gesprek met je kindje aan te gaan en zijn of haar gevoelens samen een plekje te geven.

Jaarlijks gaan er duizenden Nederlandse militairen op uitzending, waaronder vaak ook een aantal van onze Luchtmachters. En omdat velen van ons kinderen hebben weten wij als Partners Van hoe welkom dit voorleesboek is. Want aan onze kleintjes is het soms zo lastig uit te leggen wat een uitzending precies is en wat hen allemaal te wachten staat. Dit boekje is geschreven om hen voor te bereiden op de uitzending en om tijdens de uitzending met ze te kunnen praten over hun gevoelens.

Dit boekje is zo geschreven dat het niet rolpatroonbevestigend is en past bij elke gezinssituatie, ook die van jou (mits je jonge kinderen hebt natuurlijk). De hoofdpersonen zijn onzijdig en hebben geen naam. Zo kan elke Partner Van met zijn/haar kindje zich inleven in één van de figuurtjes.

‘Voor elke dag een kus’ gaat over familie Schildpad. Grote Schildpad gaat op uitzending. Rode Schildpad, Kleine Schildpad en Kleinste Schildpad vormen het thuisfront. Het verhaal van familie Schildpad neemt jouw kindje mee in het hele proces; van voorbereiding tot tussentijds contact en van vertrekdag tot thuiskomst.

Het boekje is chronologisch opgebouwd in drie delen:
1. Grote schildpad gaat weg: Grote schildpad gaat op uitzending / oefening en er wordt afscheid genomen.
2. Grote schildpad is weg: verschillende thema’s – zoals missen; ziek zijn, opvang of feestvieren passeren de revue.
3. Grote schildpad komt terug: voorbereiden van de thuiskomst en de afsluiting van de uitzendperiode.

Naast de Luchtmacht hebben ook de Marine en Marechaussee hun eigen versie van dit voorleesboek over de familie Schildpad. Ieder krijgsmachtonderdeel heeft een eigen oplage waar illustrator Cynthia Borst bijpassende details in heeft verwerkt. Dit mooie voorleesboek is beschikbaar gesteld voor iedere luchtmachter die op uitzending gaat met kinderen (leeftijd 3-10).

Voor meer informatie over het boek en de verstrekking ervan kan jij, of je partner in ieder geval, contact opnemen met afdeling Thuisfrontzaken: p68771@mindef.nl. De eerste bestelling boeken zijn in ieder geval al verstuurd naar het thuisfront van het ATFME 11 detachement.

Foto: Eerste oplage’Voor Elke Dag Een Kus’ werd door de afdeling Thuisfrontzaken namens de Koninklijke Luchtmacht, samen met de schrijfster Abigail Bates, in ontvangst genomen.

 


We zijn natuurlijk heel benieuwd wat je van dit boek vindt. Heb je het gelezen of heb je tip over hoe jij het hebt gebruikt? Deel dan zeker jouw ervaring hieronder met de andere Partners Van!

RedactieVoor elke dag een kus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *