Blog

Snel & gezond I Quinoa Salade

Als ik als Partner Van een salade maak laat ik mijn fantasie vaak de vrije loop. Zeker met quinoa kun je lekker combineren. Maar dit is toch ook wel een van onze favorieten. Super snel klaar (half uurtje) voor op een doordeweekse avond en heerlijk om mee te nemen naar een BBQ of picknick met vrienden en familie.

Ook handig is dat de quinoa salade 2 dagen houdbaar is in een lucht dichte trommel in de koelkast. Tover je ‘m zo weer op tafel:) Je hebt alleen een zeef (om de quinoa uit te laten lekken) en en grote kom nodig. En onderstaande ingrediënten natuurlijk.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 180 g quinoa
  • 1 veg. bouillonblokje of veggiepoedermix (optioneel)
  • 1 kleine komkommer
  • 200 g cherrytomaatjes
  • 1 avocado
  • 4 el olijven, groen of zwart
  • 1 kleine rode ui
  • 150 g feta (in blokjes)
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el fijngehakte koriander of peterselie
  • Snufje zeezout
  • 1/4 tl zwarte peper
  • 2 handjes rucola
  • Dressing
  • 2 tl citroensap
  • 2 el olijfolie
  • 1,5 el mayo
  • 1 tl ahornsiroop
  • 1 tl mosterd

Bereiding
Spoel de quinoa af en kook het met ongeveer 450 ml en eventueel een bouillonblokje of veggiepoedermix gaar en laat het afkoelen. Snijd de komkommer, tomaatjes, avocado en uien in kleine stukjes, verkruimel de feta, knijp de knoflook uit en voeg alles samen met de koriander of peterselie toe aan de quinoa. Breng op smaak met zout en peper. Maak de dressing door alles in een potje of schaaltje door elkaar te roeren. Voeg het toe. Hussel alles vervolgens met een lepel door elkaar. Je kunt de salade meteen opdienen of afgedekt in de koelkast bewaren voor later. Deze salade is de bomb!

MoniqueSnel & gezond I Quinoa Salade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *