Blog

Voorjaarsvakantie! Top 10 tips en speciale kortingen

Hoewel het Noorden van ons land deze week al voorjaarsvakantie heeft starten Midden en Zuid hun vakantie aankomende week. En jij? Ga je carnaval vieren, de latten op, of gewoon lekker thuis? Hoe dan ook; vakantie betekent plezier en de mooiste herinneringen maken. Liefst met het hele gezin, maar soms zijn de papa’s en mama’s van de Luchtmacht niet thuis, of moet je zelf als Partners Van gewoon werken. Maar… heb je toch vakantie en nog geen wilde plannen? Check dan zeker onze top 10 tips voor de voorjaarsvakantie en ontdek gelijk speciale kortingen…

Je hoeft heus de grens niet over voor plezier. Dat niet alleen, onze voorjaarsvakantie top-10 is toegankelijk voor iedereen. Want het hoeft allemaal niet de wereld te kosten. Zelfs met een laag (of geen) budget kun je een geweldige vakantie beleven. En… neem liefst ook de Veteranenpas mee, want die kan goed van pas komen. Enjoy your holiday!

Top 10 tips:

1. Zwieren en zwaaien
Klimmen, de ballenbak in, slingeren, het kan allemaal. Zit er bij jou in de buurt een locatie van Optisport? Zoals Avontura, speciaal voor kids? Als veteraan krijg je maar liefst 15% korting op vertoon van je veteranenpas bij alle locaties van Optisport! Ook kinderen tot en met 18 jaar hebben recht op korting. Let op: korting geldt alleen op gezinsactiviteiten waar de veteranenpashouder ook aanwezig is.


2. Plakken en bakken
Maak een leuke bakkersmuts van wit papier en ga aan de slag met het bakken van koekjes, cupcakes en taarten. Zelf versieren van de baksels in natuurlijk het leukst. Marsepein, sprinkels, hagelslag, het maakt niet uit. Succes gegarandeerd! Check Pinterest voor inspiratie.

 

 

 

 

 

3. Spelletjesdag!
Wie is er niet gek op!? Perfect als het een dag slecht weer is. Haal alle spelletjes uit de kast. Je komt ineens de leukste spelletjes weer tegen. Of wat dacht je van Oud-Hollandse spelletjes. Dolle doel, echt wel!

4. Wandelen in het bos
De natuur opzoeken is altijd een goed idee. Zoek samen naar sporen van dieren, verzamel mooie bladeren en takjes en maak een mooie voorjaarstafel thuis. Kijk eens op de Oerrr pagina van Natuurmonumenten voor prachtige natuur bij jou in de buurt.

5. Pluk de dag
Er zijn pluktuinen waar je zelf fruit mag plukken en proeven natuurlijk. Super leuk! Kijk hier voor een pluktuin bij jullie in de buurt.


6. Even een bakkie met je schattie
Zit er een Kaldi koffie bij jou om de hoek? Veteranen krijgen op vertoon van hun pas het 2e kopje koffie gratis en 10% korting op het Kaldi koffie en thee assortiment. En anders zijn er ook ontzettend leuke kindvriendelijke lunchrooms om gezellig een kop koffie te drinken en een broodje te eten waar kinderen tussen de bestellingen door heerlijk kunnen spelen in een speelhoek.


7. Strandjutten
Jullie moeten het toch met ons eens zijn dat het strand het altijd goed doet? Weer of geen weer! Lekker uitwaaien of genieten in het zonnetje bij een strandtentje en tosti’s eten met (warme) choco. Kinderen kunnen zich uren vermaken. Lekker struinen, rennen, emmertje, schepje, hoppa! Nog een frisse neus ook en als ouder dus goed bezig.

8. Plezier in de ‘bieb’
Check ook de bibiotheek bij jou in de buurt, want een rondje door de ‘bieb’ is altijd leuk. Zoek allemaal boekjes uit en ga ze thuis op de bank lekker samen lezen. Sommige bibliotheken hebben leuke ingerichte speelhoekjes voor de kinderen.

9. Op de (geiten)boerderij
Breng een bezoekje aan de geitenboerderij of schaapskooi in de buurt. Vaak kun je er ook broodjes bakken en organiseren ze speciale activiteiten in de vakanties. De jonge geitjes worden nu volop geboren. Hoe cute? Check eens hier.

Natuurlijk krijg je als veteraan met de Veteranenpas GRATIS toegang tot alle Defensiemusea.

10. Musea saai? No way!
Ken je het Archeon al? Dat vinden kids echt tegek. Je stap hier midden in de geschiedenis en ontdekt hoe het vroeger was. De gebouwen, hutten en huizen hebben echt in ons land gestaan of staan er nog steeds. En met de veteranenpas krijg je maar liefst 50% korting (max. 4 personen). Let op: tijdens de maandagen in voorjaarsvakantie (18 en 25 februari) zijn ze gesloten.

Over musea gesproken. Natuurlijk krijg je als veteraan met de Veteranenpas GRATIS toegang tot alle Defensiemusea.
Zijn jullie hier al geweest?
Nationaal Militair Museum
Marinemuseum
Mariniersmuseum
Marechausseemuseum


Nou, best een mooi lijstje toch? Leuk als je met ons wilt delen wat jullie gedaan hebben en hoe het was. Heb je nog andere tips? Laat het ons dan ook zeker weten! We wensen iedereen een fijne voorjaarsvakantie.

RedactieVoorjaarsvakantie! Top 10 tips en speciale kortingen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *